Summa sidvisningar

tisdag 3 september 2013

Tillbaka till bloggandet efter lång tid. Äntligen!

Idag är det höst på riktigt!

Idag var det is på bilrutorna för första gången denna höst. Kallt, brrrr på morgonen.
Men det är soligt och vackert. Tände i vedspisen lite på morgonen och eftersom den inte är eldad i på flera månader så började det förstås ryka in. Glömde att tända med lite tidningspapper i sotluckan först för att få bort "locket" i pipan. Köket fylldes med rök och det var bara och springa och hämta hårfönen och hjälpa till och blåsa med.
Inte lätt att springa med raggsockar på klinkersgolv och över hundar som ligger och sover lite här och där. Speciellt många ben verkar de ha i såna lägen när man har bråttom och inte vill trampa på någon. :)
Veden ska ju helst ha varit inne några dagar för att brinna bra men så blev det inte denna gången. Hämtade in ved igår så den brinner dåligt innan man fått riktigt fyr på den. Ytterdörren var jag tvungen att öppna en stund för att släppa ut röken så här hann bli ordentligt kyligt först. Men nu värmer spisen gott!

Det var länge sedan jag skrev på bloggen nu. Livet kom emellan och mycket har hänt under sommaren.
Sommaren har bjudit på mycket sol och ovanligt lite regn. Den bästa tiden vi fick var några veckor på Hökensås i husvagnen. Två hela veckor utan avbrott på Hökensås camping. En camping som ligger vid skog och sjöar och erbjuder avkoppling och natur.

Vi har promenerat, fiskat, badat och plockat lite kantareller. Och så har jag virkat. Mycket!
Jag har fått dille på afrikanska blommor och allt man kan göra med dem.
Först började jag virka upp allt restgarn jag hade i de färger jag gillar mest. Många blommor blev det. Men inte tillräckligt för en filt så det får väl bli en väska eller nåt.
Sen hittade jag ett mönster på raveltry. Hur underbar som helst!
KOLLA:

Länk till mönstret: http://www.ravelry.com/patterns/library/fatty-lumpkin-the-brave-african-flower-pony-crochet-pattern

Och denna:
Och en groda/prins
 

Mönstren är på engelska men hon har beskrivit riktigt bra och har många bilder att få hjälp av.

Afrikanska blommor lärde jag mig genom Bauta witch´s blogg:  http://bautawitch.se/2013/07/07/diy-virkade-afrikanska-blommor/
Hon beskriver hur man gör så att alla kan lära sig virka dem. Bra bilder!

Så just nu så gör jag, bortsett från tovade vättar, en häst av afrikanska blommor.
Jag har åkt bil mycket den senaste tiden och passat på och virkat mycket (sambon kör :) ) under färden och samtidigt har vi lyssnat på Dan Browns Da Vincikoden. Har läst boken för länge sedan men blev sugen på den igen när vi hittade den i cd-form på loppis.

I lördags var vi och hämtade en liten juvel. En angorakanintjej som ska bo hos oss. Hon är så fin. Och underbarast och mysigast. Har i många år velat ha angorakaniner för ullens skull och nu har vi en äntligen. Hon går tillsammans med våran andra kanintjej som är en månad äldre. (fem månader). Vi har bara haft dem ihop på dagen än så länge för att kunna ha koll på att de är sams. Om allt går bra så har de varandra att kura med i vinter. Annars får de gå i var sin del av dubbelburen.
Så nu ska jag lära mig att klippa kanin och så klart, spinna. Jag hoppas att en granne i byn vill hjälpa mig att komma igång. Spinnrock har jag ju :)

Cassandra och Fluffis:
 


Cassandra (angoran) kommer bli STOR!

Har blivit lovad att få låna en kille senare om jag är sugen på fler :)

Nu ska jag ta ut kaninerna och sätta mig i solen utanför deras hage och dricka kaffe och virka Af (afrikanska blommor).
Ha en härlig dag i det vackra vädret allihop!

Kram Maria

2 kommentarer:

 1. Hej Maria och tack för din titt hos mig.
  Jag har sett flera bloggvänner virka av dessa mönster du visar, vilka fina gosedjur det blir, jag som inte handarbetar alls är så imponerad!
  Jag har aldrig sett en angorakanin i verkligheten, fluffig och ser säkert större ut än den är med den pälsen. Hur ofta klipper man ner pälsen? Vanliga kaniner hade vi då barnen var små, tyvärr kom det in rovdjur, iller ellr mink som dödade samtliga trots galler och burar!
  Hoppas du snart är på benen igen, jag är ute i skog o mark nästan varje dag, men nu saknar vi regn, några svampar tittar inte upp i denna torka
  Ha det fint/kram

  SvaraRadera
 2. Hej Paula!
  Tråkigt när rovdjur tar våra små älsklingar. Både höns, kaniner och får lever farligt när det finns djur som vill åt dem i närheten. Peppar, peppar så har här inte varit några såna här men skator och kråkor kan vara hemska de med. Angorakaninen klipper man var 12e vecka. Blir en del ull av en liten kanin på ett år. Det sägs att en kanin producerar ull som räcker till en kofta per år.
  Underbar tid nu trots torka. Här har dock kommit lite regn så det börjar ändå komma upp lite svampar nu. Bara inte kylan tar dem i stället. Jag trotsade förkylningen igår och det var inget bra för nu är jag sämre än innan. Men jag hoppas hinna ut på några skogsturer innan jägarna invaderar skogen andra måndagen i okt. Jag tycker det är jättejobbigt att inte kunna gå i skogen under den tiden. Ha det gott!
  kramar Maria

  SvaraRadera