Summa sidvisningar

torsdag 26 september 2013

Solen skiner men nu är det kallt

Nu är hösten här på riktigt!

Minusgrader på nätterna och sol på dagen. De växter som inte tålde minusgraderna har blivit som en klibbig gegga. Jag hann i alla fall få in de sista tomatplantorna, med en massa omogna frukter på, i växthuset. Där inne är det ännu inte kallt ens på natten. Solen värmer tegelstenarna på golvet under dagen som sedan värmer luften i växthuset. Än så länge!
Jag sådde en massa änglatrumpeter i olika färger i våras och de har blivit riktigt stora under sommaren. De får bo i växthuset i några dagar till medans jag funderar ut vart de ska stå under vintern. Tyvärr har vi ingen källare eller uppvärmt garage till vinterslumrande växter så det blir att klippa ner och ställa inne. Nånstans :)Jaja. Funderar en annan dag. Just nu är jag så trött och ska strax gå och sova. Min yngste son sov i våran säng i natt för sambon jobbade natt. Han tycker det är mysigt fortfarande ibland att sova bredvid mamma. Ligga och småprata lite innan han somnar. Det gäller att passa på och njuta av dessa stunderna för snart är han för stor för att sova bredvid mamma. Fast jag sover inte så bra med honom bredvid för han ligger inte still och på sin sida. Han brukar sova på diagonalen. Och väldigt nära och det blir för varmt. Vi startade dessutom värmen i huset igår för det var lite väl kallt på golven. Speciellt på mornarna. Men det blev för varmt första natten när värmen kom på. Vi har ju haft fönstret öppet ända tills nu så värme var jag inte van vid.
Hästen jag virkat är klar. Blev inte perfekt men ganska söt ändå. Nu har jag börjat virka en nalle. Också den av afrikanska blommor. Fast det kommer ta tid innan den är klar för jag hinner inte virka så mycket. Så här blev hästen:
I morgon ska vi till bygghandeln och köpa material till taket på trapphuset som sambon och sönerna håller på att byta ut. Skönt att få det gjort innan vintern.
Nu ska jag sova! Natti natti
Kramar /Maria

2 kommentarer:

  1. Hej! Har du gjort mönstret till hästen själv eller har du köpt det? En sån skulle jag vilja virka!!!! /Angelica

    SvaraRadera
  2. Hej Angelica! Mönstret till hästen och andra jättefina djur har jag köpt på Ravelry. Länk till hästen: http://www.ravelry.com/patterns/library/fatty-lumpkin-the-brave-african-flower-pony-crochet-pattern Den är lätt att göra med hjälp av många många beskrivande bilder. Finns även en facebooksida där man kan få hjälp och tips ifall man kör fast. https://www.facebook.com/groups/340754206044540/ De är jätteroliga att göra och rutorna är bra storlek att ta med och virka i bilen, på tåget osv. /Maria

    SvaraRadera