Summa sidvisningar

tisdag 11 december 2012

Norrvind och kallt ute

När jag var barn fick jag en bonad av min farmor som jag hängde över min säng. Det var farmor som broderat den till min pappa. Den hängde över hans säng när han var liten.
Kom och tänka på den nu när det blåser norrvind och är alldeles vitt ute. Texten hon broderat var:

"Ute viner nordanvind och vita flingor falla"

Undrar just vart den blivit av. Måste leta i gömmorna och hänga den över sonens säng.

Min farmor är och var en av de mest betydelsefulla och underbaraste personerna i mitt liv. Önskar så att mina barn hade fått träffa henne och lära känna henne. Jag kan känna att hon finns hos mig fortfarande ibland. Fina farmor!

Ute är det riktig vinter och jag sitter hemma i köket och tovar och lyssnar på julmusik. Det knastrar och värmer från vedspisen och jag har gjort mig en kopp saffranste. Känner en härlig förväntan över den tid som är nu inför jul.

Jag kommer att ha semester from den 21 dec ända till och med måndagen den 7 januari. Kommer bli så underbart att vara ledig. Har inte varit ledig på över ett och ett år bortsett från en vecka i oktober.
Då ska jag umgås med familjen och bara njuta.
Igår gjorde jag färdigt en av två vättar som är beställda. De ska vara stora grå med röd näsa.
Häromdagen fick jag en beställning på två mindre. En grå och en röd. De ska flytta till Skåne. Tovar just nu den som ska vara grå. Det är så roligt att andra gillar mina vättar! Det gör mig så glad.

Måste också berätta att två små vättar flyttat ända till USA. Det tycker jag är häftigt! De som jag gjort! :) Tänk att de får flyga över havet till sitt nya hem :)


Min tovade grytlapp som jag visade upp här på bloggen var med i en grytlappstävling på http://www.sysidan.se/contest/view.htm?ID=11208. Den kom tvåa! :) Jippie vad glad jag blev när jag fick mail om mitt andrapris. Ska bli spännande och se vad det blev för vinst. Den skulle skickas denna veckan så jag väntar med spänning.....

Här är vätten med den röda mulen (Rudolf?):


Blev stoor och gosig :)

Nu ska jag fortsätta tova en stund för snart är det dags att sova. (snart bara en vecka kvar till semestern)

Ha det gott i vårt snöiga vackra land.

Kramar /Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar