Summa sidvisningar

torsdag 22 november 2012

Trist att vara förkyld!

Idag är det tredje dagen som jag är hemma från jobbet. Jag är fortfarande rejält förskyld. Matt och hängig. Orkar inte göra någonting roligt som att tova eller sy. Det är jättetråkigt! Hänga i soffan framför tv´n är tillräckligt jobbigt.
Men igår stickade jag lite. Med betoning på LITE. På alla sätt och vis.

Igår när jag satt med datorn och kikade runt lite på olika sidor, hittade jag till en hel del mysiga bloggar.
Bland annat http://postgardsromantik.blogspot.se/. En helt fantastisk blogg! Och på hennes julpysselsidor hittade jag en beskrivning på små, små sockar. Jag provade att sticka en igår och det var det jag menade med lite.
Den blev lagom stor till mitt lillfinger. Det var jätteroligt att sticka dessa. Om ni blir sugna på att sticka liknande så kika in på hennes blogg på "julpyssel". Hon har delat med sig av sin stickbeskrivning där.

Så här blev min första:

 
 
Jag gjorde denna på prov. Nästa ska bli ett par. Med grå rand och små toffsar i baktill på skaftet. Blir fina att hänga i granen eller på spiskupan. Eller kanske göra nyckelring.
Jag tror i alla fall att det blir svårt att nöja sig med bara ett par stycken. Blir nog många :)
 
Nu ska jag göra mig lite te och sätta mig i soffan och försöka tycka att det är lite mysigt att vara hemma och vara sjuk. Tända några ljus och sticka lite. Lyssna på någon lugn musik. Ute är det kolmörkt redan (kl är bara 16.00) så risken finns att det med levande ljus och mys kommer lite julstämning och längtan efter snö. Åh, vad jag längtar efter jul och snö!
 
Ha det gott i novembermörkret! Snart är det advent.
 
Kram
/Maria

2 kommentarer:

 1. Hej!
  Och tack för dina gulliga rader!!! Dina vättar går och andra sidan inte heller av för hackor...Det skulle jag vilja prova på. Det där med att tova vore något helt nytt.
  Jag roade med att klicka mig vidare i "historia" - bor ni nära Varnhem? Tack vare "Arn" böckerna har jag , och många med mig, passat på att ta oss förbi där - verkligen vackert - och historiskt intressant.//Lena

  SvaraRadera
 2. Hej Lena!
  Tycker absolut du ska prova att tova. Det är jätteskojjigt och man kan göra hur mycket som helst. Och sen kan man inte sluta! :) Ja, vi bor rätt nära Varnhem. Ca två-tre mil. Här runt omkring oss finns jättemånga spännande historiska platser. Arkeologerna brukar kalla det för sitt eget "Mecca". Massor av megalitgravar, klosterruiner och platser för olika slag mm. Helt klart värt en rundtur om man är intresserad av historia.
  Tack för att du tittade in!
  /Maria

  SvaraRadera