Summa sidvisningar

måndag 31 oktober 2011

Höstmys och pyssel

Det var skönt att hösten kom! Skönt att äntligen kunna sluta hoppas på fint väder och uppehåll så vi kunde måla färdigt. Det var lite frustrerande att vakna på morgonen och titta ut och tänka att idag går det nog att måla och att när man en stund senare gjort sig i ordning för att måla upptäcker att det regnar. Jaja, Det kommer en sommar nästa år också och vi har ju inte mycket kvar. Bortsett från alla fönster då som ett ett projekt för sig! Det är ca 70 st fönsterbågar att skrapa, slipa, måla och kitta. Dessutom är det två sidor på varje båge. Puh! Fast det blir fint när det är gjort. Nästa år blir det dessutom takbyte. Tur i oturen att jag är höjdrädd och bara kan göra sånt som är på marken.....

Jag är mest glad över att vi målade våran ytterdörr röd. En härlig varm röd färg! Det blev så bra!


Jag har sen några månader jobbat hos en möbeltapetsör. Jag får lära mig massor och hinner även med några egna projekt. Just nu håller jag på med en äldre stol som ska stå i hallen. Det är renoverad med ny stoppning och allt och är även målad med en tunn gråvit färg. Nu är det bara tyget som ska på. Jag köpte för ett par år sedan ett tyg på Laura Ashley i göteborg. Det var tänkt att det skulle bli ett par längder till hallfönstret. Men efter lite funderingar kom jag fram till att med det kraftiga tyget skulle det bli en alldeles för mörk hall. Tyget blev liggande och nu har det äntligen kommit till nytta. Jag har sytt tre överdrag till dynorna på bänken i hallen. Det kommer även användas till stolen jag renoverat och det räcker även till några kuddar på dynorna och blir det inte för mycket av samma mönster så blir det även lampskärmar i samma tyg.
Här är stolen som jag är så glad över och även är mycket stolt över att ha renoverat själv. Bilder på stolen när tyget är på plats kommer så snart det är klart.Katterna har fått sin älsklingssäng renoverad.
Våra två siameser sover alltid i köket vid vedspisen. Där är varmt och gott tack vare golvvärme och så klart värmen från vedspisen när det eldas i den.
Siameser vill gärna ligga tätt ihop med en likasinnad. Deras säng började bli ful och tyget började spricka. Eftersom jag nyss lärt mig tova så tänkte jag att vad är varmare och mjukare än gosig ull? Det blev en tovad kattsäng.Tycker det blev riktigt bra och katterna verkar tycka detsamma.

Sötnosarna och myskissarna, Mocca och Chi-Chi


1 kommentar:

  1. Du är enormt duktig på att tova du. Kattsängen är bara så fin att man storknar.

    SvaraRadera