Summa sidvisningar

torsdag 28 juli 2011

Gudhems klosterruin

Vi har haft besök av min barndomsvän och hennes underbara familj i några dagar.
I måndags kväll var vi uppe på Ålleberg och tog en promenad med underbar utsikt. Vi avslutade med fika på café Ålleberg. http://www.salebygaard.se/sv/cafe.asp som har öppet ända till 22.00 och solnedgången får man på köpet!I tisdags var vi på rundvandring runt omkring och besökte mysiga historiska platser. Först var vi vid Gudhems klosterruin.
Vackra ruiner, jag älskar ruiner! Det är så speciellt att gå omkring och föreställa sig att det en gång i tiden var människor som levde där.
Vill du läsa mer om Gudhem och klostret så klicka på länken: http://www.gudhem.se/Sedan åkte vi vidare mot Varnhems klosterruin och på vägen dit stannade vi till på ekornavallen.
Ekornavallen är ett av Västergötlands märkligaste fornlämningsområden, beläget på en höjdryggssluttning ned mot ån Slafsan i Falköpingsbygden. http://www.raa.se/cms/extern/se_och_besoka/sevardheter/ekornavallen.html
Tog inga bilder där men det är en väldigt speciell plats. Dessutom hittade vi mängder med körsbär som vi mumsade i oss tills händer och mun färgats alldeles röda.

I Varnhem fikade vi först. Gott! Fiket är mysigt och man kan sitta ute i en stor trädgård. Inträdet kostade för en familj 100 kr och vi räknades visst som familj allihop så det blev inte dyrt. Sedan spatserade vi runt bland ruiner och beundrade växterna i örtagården. Roligt att de skrivit växtnamn tydligt och vad de användes till.
Kyrkan var också mycket sevärd och vacker inuti.
http://www.varnhem.se/klosterstaden.php
Bilderna är tagna med min mobilkamera och tyvärr inte jättebra. Men det är bra att jag har den med när jag glömmer kameran hemma . :)
Sedan, fulla av intryck och information, åkte vi hem och åt en god middag. Kvällspromenaden tog vi på Åsle Tå. Tyvärr var stugorna stängda men det är sagolikt fint där i alla fall.
Åsle tå:  http://www.flittorp.se/sida3.htmlInga kommentarer:

Skicka en kommentar