Summa sidvisningar

torsdag 28 juli 2011

Auktioner är roliga!

Ikväll var vi på auktion och kikade. Det är roligt att kika på alla prylar och titta vad folk budar på. Var tyvärr en del uppköpare där så det blir inte så billigt som man hoppas på. Vi köpte bara en sak. En liten större modell av Åsa Gustavssons Ållebergsryttare. Har alltid velat ha en men de har varit för dyra.
Jag gillar dem för historien om ryttarna är så mysig.

En gammal sägen berättar att i berget finns 12 tappra stridsklara riddare till häst. Dessa är beväpnade och beredda till strid. Sist man såg till de tappra riddarna var under slaget vid Åsle år 1389 mellan drottning Margareta och kung Albrecht av Mecklenburg. Då slaget pågick som bäst kom riddarna till drottning Margaretas undsättning, för att därefter försvinna helt obemärkt. Ingen visste var dessa riddare kom ifrån. Men sedan denna dag har folk på Falbygden tryggt kunnat sova, vetande att dessa 12 riddare vaktar över bygden. Blir det krig kommer berget att öppna sig och riddarna rider ut och räddar folket från fienden. 


Är väldigt intresserad av historia och årstiden inbjuder till besök på alla de fantastiska och spännande platser runt omkring oss. Igår var vi vid Gudhems och Varnhems klosterruin och mellan dessa platser stannade vi till på Ekornavallen. Tog en del kort som jag ska gå igenom i morgon. Nu är det dags att sova. Men först bara några bilder på en bukett som jag fått. Rosor är så fantastiskt vackra!I morgon kan vi nog fortsätta måla huset om vädret är snällt!
Natti natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar