Summa sidvisningar

måndag 16 maj 2011

Marken behöver regn!

Det har regnat i några dagar nu men fortfarande är det torrt i jorden. Ytan är blöt men gräver man lite så är det snustorrt ännu. Får tänka på att det gör nytta när jag tycker det är lite trist när det bara regnar. Efter såpass lång tid med trädgårdsarbete har vi lite att ta igen här hemma med tvätt som ska vikas, strykas och manglas. Jag jobbar på det och lyssnar på goa gamla låtar under tiden. Det är riktigt mysigt att stryka då. Åtminståne en stund....

Jag har börjat röja och rensa och mycket ska bort och jag tänkte ha en liten loppis med alla saker som jag tycker är för fina att slänga. Men om någon ska se hur fint det är så måste dukar och andra textilier tvättas och strykas. Det mesta är sådant som jag ärvt eller köpt och tröttnat på. 
Jag tänker ha lite loppis här eftersom vi bor vid vägen men det får bli de dagar det inte regnar eftersom vi inte har ett litet gulligt uthus där sakerna kan vara. Bara ett fallfärdigt garage som väntar på att rivas.
Jag drömmer om att kunna bygga ett sött litet hus med vackra gamla fönster som kan användas som gäststuga men det får vi tänka på när allt annat är klart.
Just nu håller vi på med att få färdigt vårat trädgårdsland och man kan nu börja ana hur det kommer att se ut när det är klart. Ännu återstår en hel del grävning och två odlingslådor till ska byggas. Vi har börjat lägga ut markduk i gångarna där det går och lite av gruset är på plats.
Eftersom vi ska göra om grusgången från parkeringen till huset så tar vi vara på det gruset som finns där först.
Vi gjorde misstaget att inte lägga markduk under gruset där och det har nu sjunkt ner i jorden och blandat sig och det är alla ogräs tacksamma för. Så innan vi kan lägga det i trädgårdslandets gångar får vi sila bort jorden. Vi lägger gruset i ett såll och spolar med högtryckstvätten. Det funkar men tar sin tid.
Tycker det är bättre än att bara tippa gruset nånstans och köpa nytt. Tur vi gillar att arbeta och slita.


Det blir lite jord över när trädgårdslandet får grusade gångar men det är jag såå glad över. Nya rabatter är välkommna. Här ska alla dagliljorna få samsas i samma rabatt. Jag älskar dagliljor och hoppas få många olika i denna rabatten. Än så länge är det gula som vi fått från en gammal torpträdgård och orange från en annan gammal trädgård. I lördags fick vi dagliljor från en släktings trädgård och kanske är det ytterligare en annan sort. Än så länge vet vi inte hur blommorna ser ut och det är spännande att vänta och se.
Har tänkt att köpa fler allt eftersom. Men roligast är de man får av andra. 
Denna rabatten ska vara en ram runt våran lilla killes gamla sandlåda. Han vill ha den omgjord till en damm där hans guldfiskar ska bo. Vi har en pool som inte används och vi tänkte prova och se ifall vi kan använda den duken till dammen. Allt kan återanvändas! :)

Här har det blivit ytterligare en ny rabatt! Och ett försök att gömma septitankens tre lock. Här tänkte jag     bl a sätta alla våra olika sorter av aklejor. Har sått över 20 olika sorter. Jättespännande!

Ha det gott i vår härliga värld och tack för att ni kikat in hos oss!
Kram Maria


2 kommentarer:

  1. Spændende projekter du har gang i, glæder mig til at følge dig.

    SvaraRadera
  2. Vad ni jobbar på med trädgården. Vi håller också på att så och det är bara att hålla tummarna att det blir något ät bart sen.
    Kram Anette

    SvaraRadera