Summa sidvisningar

onsdag 21 december 2011

Sitter och väntar på att fiskgratängen ska bli klar!

Funderar på vad jag ska tova nu när jag inte har några beställda vättar att göra. Är sugen på att testa att våttova igen. Jag gjorde ett par sulor till sonens vinterkängor för ett tag sedan. Blev jättebra! Kanske ska öva på våttovning och göra ett par till mig själv. Skulle så gärna vilja gå tovningskurs och även lära mig mer om ullens egenskaper och olika typer av ull. Verkar finnas roliga kurser uppåt landet. Kanske kommer det att dyka upp några närmare här så småningom.

Arbetet med fåtöljen går framåt. Framsidan på ryggen är klar och idag har jag jobbat med sidornas insida. Jag kommer att vara ledig tills efter nyår nu så det arbetet får vänta tills jag varit ledig färdigt.

Nu är maten klar och efter maten ska jag handla julmat och steka köttbullar i mängder.

Har tagit en massa kort på vår nya fina hall. Återkommer med bilder.

Här är fåtöljen i dagens utseende:


tisdag 13 december 2011

En till vätte och en stol färdig!

Nu är ännu en vätte född. Han har fått namnet Hubert. Hubert ska flytta till en grannby i morgon. Hoppas han får det bra där.
Även Stora bamsiga vätten Hampus har kommit till världen. Han stannar hos oss och vill bo i hallen vid kaminen där han kommer att få det varmt och gott.

Stolen som jag renoverat är klar och nu ska bara hallen bli färdig så vi kan möblera med den där. Har även sytt några dynor i samma tyg att ha på våran bänk vid fönstret. Kommer att bli jättebra när det är färdigt. Färdigt måste det vara till lördag då alla gäster kommer hit på kalas.

Har påbörjat renoveringen av våran fåtölj som vi köpte på loppis för ett år sedan. Tänkte ta bilder allteftersom den blir färdig. Så här ser den ut idag.


Hubert:



Hampus:



Stolen:




Dags att sova skönhetssömn nu så man orkar i morgon.
Natti natti

fredag 9 december 2011

Tovar för glatta livet!

Vättar, tomtar och änglar.
Fredag kväll och ensam hemma. Lyssnar på radion och tovar.
Jag har fått mina första beställningar på vättar. Blev så glad över förfrågan. Att det som jag skapat här hemma och som jag tycker är så roligt att göra, blir uppskattat av andra. Som jag inte känner. Sålde min första vätte på Tradera för ett tag sedan. Så en andra och en tredje. Första köparen ville ha den tredje. Vilket borde betyda att hon tyckte om dem. 
Just nu håller jag på med en större i grå ull. Den som beställde den ville att jag skulle tova in angora i näsan och luvtofsen. Jättemjukt och gosigt! Hon hade angoraull hemma från egna angorakaniner. Roligt att testa olika slags ull.
I morgon blir det att åka och köpa mer ull och mer ullockar för det börjar ta slut här hemma. Ullen köper jag från ett litet spinneri utanför Tidaholm. Spinneriet heter Madame Lutuss. Hon har den bästa ullen tycker jag. Dessutom är hon alltid så  trevlig och hjälper gärna till med tips.

Jag har en massa idéer på vad man kan tova och jag får en massa inspiration genom att söka på nätet.
Tovar väl tomtar nu innan jul och testar mina andra idéer efter jul.
Så håller vi på och renoverar i hallen samtidigt och det ska vara klart till nästa helg för då fyller jag tydligen 40. (!)
Jaja. Det jag inte hinner i morgon hinner jag idag. Eller om det var tvärt om. :)


Mina senaste vättar och en liten ängel jag gjort till min dotter:




Och så en god kopp kaffe i ett nytt auktionsfynd. Tycker de är så fina!



Nu ska jag tova vidare....
Önskar alla en härlig helg med mysig tredje advent!